Вијести
Превентивни прегледи за репрезентативце Србије у сједећој одбојци

Репрезентација Србије у сједећој одбојци борави на Озрену на припремама за Европско првенство које ће се одржати у Будимпешти од 13. до 21. јула 2019. године. За репрезентацију наступају и играчи из Републике Српске, тачније из Добоја, Приједора и Бања Луке.
У склопу припрема пружена им је подршка од стране ЈЗУ Дом здравља Добој у виду превентивних прегледа од стране тима породичне медицине, дипломираног физиотерапеута и дипломираног психолога. Обављени су превентивни прегледи, вагање, мјерења нивоа шећера у крви, мјерење крвног притиска и савјетовање, те кроз рад са физитерапеутом показане вјежбе истезања, превенције повреда и збрињавање лакших повреда. На крају је следила психолошка радионица за коју су репрезентативци показали велико интересовање, гдје су нагласили да им је нарочито психолошка, али и свака друга подршка, јако битна у остваривању даљих успјеха и побједа.
У име Савеза сједеће одбојке инвалида Републике Србије, замјеник предсједника Савеза Драган Достанић захвалио се ЈЗУ Дом здравља Добој на континуираној подршци њиховим члановима.

Одјел за лабораторијску дијагностику Превентивни прегледи за репрезентативце Србије у сједећој одбојци Превентивни прегледи за репрезентативце Србије у сједећој одбојци Превентивни прегледи за репрезентативце Србије у сједећој одбојци


Синдром компјутерског вида (CVS) - проблем дигиталног доба
Употреба компјутера саставни је дио живота већине популације. Многима је чак незамисливо преживјети дан без компјутера, таблета, мобилног телефона. И док нам олакшавају живот и рад, нажалост негативно утичу на наше здравље, првенствено здравље очију...