ZAVRŠEN 4.SIMPOZIJUM DOKTORA MEDICINE SA MEĐUANRODNIM UČEŠĆEM “PROMOCIJA ZNANJA-PREVENCIJA BOLESTI”

Ponosni smo što je naš 4. Simpozijum doktora medicine sa međunarodnim učešćem “Promocija znanja – prevencija bolesti” postao prepoznatljiv po divnoj i pozitivnoj energiji što se vidjelo i na ceremoniji svečanog otvaranja koja je održana 19. septembra 2024. godine u Doboju. Kada smo 2019. godine odlučili organizovati prvi Simpozijum, nismo ni slutili da će naše ideje biti realizovane i prepoznate kao značajan korak naprijed u zdravstvenom sistemu u kojem živimo i radimo. Zahvaljujući svim zaposlenima u našoj ustanovi već četvrtu godinu organizujemo naučno stručni skup čije ideje, entuzijazam i posvećenost je prepoznao i Predsjednik Republike Srpske koji je i svečano otvorio naš simpozijum i bio naš dragi gost. Ako želiš da ideš brzo, idi sam. Ako želiš da ideš daleko, idi zajedno – izreka je kojom bi se mogao opisati proces nastanka našeg simpozijuma, izreka koja opisuje nas, tim koji ide zajedno. Ovo nije samo naš posao, ovo je naš zajednički uspjeh. Svaki razgovor, svaka odluka, svaka mala pobjeda – sve to je zahvaljujući svima nama.

Kažu da je umijeće slušanja drugog najveći podvig. Od posvećenosti, entuzijazma i strasti prema onom što radite se može mnogo postići što se kod nas u Domu zdravlja Doboj tako jasno vidi. Ipak, jednako je važno da i drugi vjeruju u nas i da nas prepoznaju kao takve i daju nam važnost. Sa velikom radošću možemo reći da ove godine su sve ovo u nama prepoznali predsjednik Republike Srpske i Gradonačelnik grada Doboja čime su nam dali vjetar u leđa i potvrdili da put kojim idemo vodi ka uspjehu i da na tom putu koračaju zajedno sa nama.

Ali ipak, kao što svaki doktor u svome radu ima svoju desnu ruku, svoju medicinsku sestru u timu, tako i naš simpozijum ima svoju desnu ruku, osobu koja je uvijek tu za sve i svakoga. Ceremonija svečanog otvaranja našeg Simpozijuma je bila idealan momenat da se zahvalimo našoj desnoj ruci, našoj Slađani Gojković koja nesebično dijeli svoje znanje i vrijeme i bez koje ovaj naš simpozijum ne bi bio to što jeste.

Sesija koja je organizovana za medicinske sestre tehničare u sklopu 4. Simpozijum doktora medicine sa međunarodnim učešćem “Promocija znanja – prevencija bolesti” je još jednom pokazala da su medicinske sestre značajan i nezaobilazan segment u zdravstvu i da se ovakvim edukacijama i razmjenama iskustava kvalitet zdravstvene zaštite diže na viši nivo. Posebna zahvalnost za kolegice i kolege iz JZU Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj, JZU Dom zdravlja Bijeljina i JZU Dom zdravlja Banja Luka koji su sa svojim predstavnicima bili aktivni učesnici u ovoj sesiji.

Integrisani zdravstveni informacioni sistem je uvijek aktuelna tema o kojoj smo razgovarali u okviru okruglog stola na temu “Budućnost informacionih sistema u zdravstvu” na 4. Simpozijum doktora medicine sa međunarodnim učešćem “Promocija znanja – prevencija bolesti” koji se završava danas u Doboju.

You may also like...