ODRŽANA RADIONICA U NAŠOJ USTANOVI – KOMUNIKACIJA SA AGRESIVNIM PACIJENTOM

Simbolično, danas je u našoj ustanovi održana planirana radionica sa temom “Komunikacija sa agresivnim pacijentom” koju je organizovao Centar za mentalno zdravlje naše ustanove.

Zdravstveni radnici se svakodnevno suočavaju s ogromnim pritiscima i izazovima koji dolaze s njihovim poslom. Uloga zdravstvenog radnika podrazumijeva ne samo pružanje kvalitetne medicinske njege, već i rad u okruženju u kojem su gotovo neprekidno izloženi stresu. Na njih se oslanjamo u trenucima bolesti i povreda, ali često zaboravljamo koliko je njihov posao zahtijevajući i iscrpljujući.

U svakodnevnom radu, zdravstveni radnici se susreću sa teškim slučajevima, donose važne odluke u kratkom vremenskom periodu i suočavaju se s emotivno teškim situacijama. Rad u smjenama koje uključuju noćne sate, duge radne dane i rad tokom vikenda i praznika dodatno doprinosi njihovom umoru i iscrpljenosti. Zbog toga su zdravstveni radnici često pod pritiskom, ne samo zbog samih medicinskih zahtjeva, već i zbog emocionalnog tereta koji dolazi sa svakodnevnim susretima s bolesnim ili povređenim ljudima i njihovim porodicama.

Kao zdravstveni radnici i profesionalci osuđujemo svaku vrstu fizičkog nasilja nad našim kolegama i pružamo im podršku.

You may also like...