Вијести
Бесплатним прегледима отркивено једанаест случајева са глаукомом

Ljekarski pregledi djece Dom zdravlja Doboj Поводом Свјетске недјеље глаукома која се обиљежава од 10.до 16. марта 2019. године ЈЗУ Дом здравља Добој је организовао акцију бесплатног мјерења очног притиска и скрининга на глауком. Током тог периода у добојски Дом здравља се јавило укупно 286 пацијената, од чега је 187 било жена, а 99 мушкараца.

Обиљежавање Свјетског дана оралног здравља – 20. март 2019.

Свјетски дан оралног здравља дио је настојања да број људи на свијету који немају проблема са оралним здрављем, буде већи од 10% укупне свјетске популације.
Прије 7 година 2012. год први пута у свијету је обиљежен Свјетски дан оралног здравља. ЈЗУ Дом здравља Добој је установа која се међу првима од самог почетка одазвала позиву за обиљежавањем овог дана. Кренули смо са промоцијом здравља уста и зуба и пуних 7 година трудимо се да скренемо пажњу у нашем граду и не само на овај дан на значај здравља уста и зуба.
Данас је Свјетски дан оралног здравља, датум 20.3. изабран је због симболике коју носи у себи. Дјеца имају 20 млијечних зуба, а сматра се да одрасли требају имати на крају живота најмање 20 зуба да би се сматрали здравима. Тај датум представљен бројевима мјесеца и дана, 3./ 20. показује орални статус који би одрасли требали имати- 32 зуба и 0 кариозних односно кварних зуба.
Svjetski dan oralnog zdravlja Svjetski dan oralnog zdravlja Svjetski dan oralnog zdravlja Svjetski dan oralnog zdravlja Svjetski dan oralnog zdravlja

ЈУ Центар за дневно збрињавање дјеце и омладине у Добоју данас је отворила своја врата за обиљежавање Свјетског дана оралног здравља за заједничко дружење са стоматолозима из службе превентивне, дјечије и опште стоматологије Дома здравља у Добоју.
Служба превентивне дјечије и опште стоматологије ЈЗУ Дом здравља Добој у сарадњи са Цурапроx фирмом и ове године побринула се за радост, дружење и лијеп осмијех.
Диван дан у ЈУ Центар за дневно збрињавање дјеце и омладине и дружење са нашим стоматолозима. др Горан Суботић, спец. стом. протетике


Свјетски дан оралног здравља

15. марта смо се дружили у ЈЗУ Дом здравља Добој са нашим драгим гостима из дјечијег вртића КЦ ,,Мадагаскар''. Прилагођено њиховом предшколском узрасту причали смо о здрављу зуба и колико је важно редовно и правилно прање зуба уз правилну исхрану.
Замијенили смо улоге и свака дјевојчица и дјечак из вртића добили су прилику да буду стоматолог и ураде преглед својим другарима.
Служба превентивне, дјечије и опште стоматологије на овај начин почиње са активностима поводом обиљежавања Свјетског дана оралног здравља 2019. год.
Svjetski dan oralnog zdravlja Svjetski dan oralnog zdravlja Svjetski dan oralnog zdravlja Svjetski dan oralnog zdravlja Svjetski dan oralnog zdravlja

Поклоне за наше мале другаре балоне и јабуке као симбол здраве хране подијелио је тим на челу са спец. превентивне и дјечије стоматологије др Анитом Калајџић.
У току дружења поред демонстрације правилне технике прања зуба и прегледа сва дјеца су добила договор за сљедећи преглед и наставак овог лијепог дружења. др Горан Суботић, спец. стом. протетике


Обавјештење о ревакцинацији

Ljekarski pregledi djece Dom zdravlja Doboj У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом у региону и избијањем епидемије морбила (оспица) обавјештавају се родитељи све дјеце рођене 2013. године да се јаве у просторије Хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља у Добоју како би примили ревакцину МРП и тако спријечили могућу инфекцију.
За детаљније информације обратите се на телефон 053 490 326
Напомена: са собом понијети здравствену књижицу.

Љекарски прегледи за упис дјеце у први разред - 12 - 29.3.2019.

Ljekarski pregledi djece Dom zdravlja Doboj Од 12.3. до 29.3.2019. ЈЗУ Дом здравља Добој организује љекарске прегледе за упис дјеце у први разред основних школа на подручју Града Добоја.
Прегледи дјеце ће се обављати од 7.00 до 14.00 часова сваки радни дан у амбулантама породичне медицине у главној згради Дома здравља, а у теренским амбулантама у складу са распоредом рада љекара у тој амбуланти.
У случају да дијете из оправданих разлога не обави преглед у наведеном термину, потребно је да се јави у свој тим породичне медицине Дома здравља Добој.