Вијести
Стручни састанак “Пушење као фактор ризика – колико (не) знамо?” - 31.5.2018.

У склопу активности поводом 31.5. Свјетског дана без дувана наша установа је организовала стручни састанак под називом “Пушење као фактор ризика – колико (не) знамо?” Предавање су одржали Младенка Милановић психолог, др Андреа Томић специјалиста породичне медицине, др Тања Јешић Петровић офталмолог и др Момир Голуб интерниста и гост из ЗУ СЦ Еуромедик Бања Лука.
Stručni sastanak - Pušenje kao faktor rizika - koliko (ne) znamo? Stručni sastanak - Pušenje kao faktor rizika - koliko (ne) znamo?
Stručni sastanak - Pušenje kao faktor rizika - koliko (ne) znamo? Stručni sastanak - Pušenje kao faktor rizika - koliko (ne) znamo? Stručni sastanak - Pušenje kao faktor rizika - koliko (ne) znamo?
Учешће су узели бројни љекари из нашег града, као и колеге из Теслића, Петрова, Модриче, Шамца. Предавачи и учесници нису крили задовољство адекватно изабраним темама и самом организацијом стручног састанка, са заједничким закључком да ће оваква предавања бити организована и у наредном периоду. Предавање је акредитовано од стране Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске за предаваче и учеснике.

Обиљежен Свјетски дан без дуванског дима - 31.5.2018.

Сваке године 31. маја Свјетска здравствена организација обиљежава Свјетски дан без дуванског дима са циљем да се упозори јавност и становништво на штетности и обољења које изазива изложеност или кориштење дувана. Фокус и мото овогодишњег Свјетског дана без дувана јесте „Дуван уништава срце“.
Поводом Свјетског дана без дувана наша установа је организовала низ активности. Током дана су подијељени флајери са упозорењем на најчешћа обољења срца која се доводе у везу са конзумацијом дувана, те у сарадњи са локалним угоститељским објектима који су подржали ову акцију спроведена и мини акција под називом “Кафа има исти укус без цигарете”.
Svjetski dan bez duvanskog dima 2018.
Svjetski dan bez duvanskog dima 2018. Svjetski dan bez duvanskog dima 2018. Svjetski dan bez duvanskog dima 2018.
Идеја је била да се грађани мотивишу да своју јутарњу кафу попију без цигарете уз попуњавање кратког упитника који је имао за циљ добијање података о познавању ефеката конзумације дувана на здравље у цјелини. Резултати наведеног упитника ће бити обрађени и презентовани јавности. На лицу мјеста на сва питања и недоумице одговоре су давали наши љекари др Нада Јањетовић, др Биљана Вукојевић Јелић и др Андреа Томић.
Акцију су подржали Градска управа и локални медији.


„Спречавање здравствених ризика“ - Сваки четврти добојски ђак са цигаретом у рукамаЦигарета у рукама може се видјети код сваког четвртог старијег основца и средњошколца у Добоју, а они врло лако долазе до кутије са цигаретама јер немају проблем да је купе на киоску или у продавници.
То је показало истраживање међу око хиљаду добојских основаца и средњошколаца, које је спроведено у склопу пројекта "Смањење фактора здравствених ризика у БиХ - дио пројекта РС", а у Добоју и Зворнику...У Добоју у току реализација пројекта „Спречавање здравствених ризика“ - 31.5.2018.Представници Министарства здравља Републике Српске и Свјетске банке разговарали су са представнцима Градске управе, добојског Дома здравља, школских установа те невладиних организација који су укључени у пројекат „Спречавање здравствених ризика у БиХ“.
Циљ састанка био је да се представници установа и организација које су укључене у пројекат упознају са током обука...„Састанак актера пројекта “Смањење фактора ризика за здравље у БиХ” - 13.6.2018.


ЈЗУ Дом здравља Добој као учесник у склопу пројекта Свјетске банке и Министарства здравља и социјалне заштите РС “Смањење фактора ризика за здравље у БиХ”, заједно са Градском управом Добој био је домаћин представницима ових институција са циљем праћења и упознавања тока активности...
IX међународни медицински конгрес Медицинског форума за Југоисточну Европу SEEMF


За учеснике из Босне и Херцеговине продужен је рок за рану регистрацију за Девети међународни медицински конгрес Медицинског форума за Југоисточну Европу SEEMF до 25. јуна 2018. године.
Пријаве и уплате се могу извршити до путем сајта: https://seemf.zdravenews.eu/en/product/registration/
Цијена пријаве за учешће на Конгресу за рану регистрацију до 15.6.2018. је 120 EUR, или до 15.8. 2018. 160 EUR. Цијена пријаве за студенте је 50 EUR.
Објављено у Конгрес SEEMF, Обавјештења, Стручни скупови | Leave a reply