Вијести
Свјетски дан здравља - 11.4.2018.

Dom zdravlja Doboj, Dijabeta У склопу активности обиљежавања Свјетског дана здравља наша установа у сарадњи са Удружењем дијабетичара Дијабета Добој организује и акцију бесплатног мјерења шећера у крви за све заинтересоване грађане, 11.4.2018. у периоду од 10.00 до 14.00 часова у Градском парку у Добоју.
Сви заинтересовани грађани ће моћи преконтролисати и крвни притисак, тјелесну тежину и висину и консултовати се са нашим специјалистима породичне медицине.Здравље за све - 11.04.2018.

Zdravlje za sve Поводом Свјетског дана здравља који се ове године одржава под мотом „Здравље за све“ ЈЗУ Дом здравља Добој организује 11. априла 2018. године од 10.00 до 14.00 часова у градском парку Добој, низ активности са циљем промоције здравља и здравих навика живота.
Учешће поводом ових активности узеће све службе Дома здравља, као и остале јавне установе, спортски колективи, удружења и све остале организације Града Добоја.
Позивамо све грађане и грађанке да нам се придруже и својим присуством дају свој допринос у обиљежавању Свјетског дана здрављаОбиљежен Свјетски дан оралног здравља - 20.3.2018.

И ове као и претходних година, Служба превентивне, дјечије и опште стоматологије са зуботехничким лабораторијем обиљежава Свјетски дан оралног здравља и на тај начин скрећемо пажњу јавности на значај оралног здравља. Мото под којим се обиљежава овогодишњи Свјетски дан оралног здравља је:
Мислим на уста - мислим на здравље!
Промоција здравља уста и зуба у нашој служби се одвија свакодневно а на овај дан желимо посебно да укажемо и широј јавности у нашој локалној заједници на значај правилне хигијене и здравља уста и зуба. Ове године обиљежавање је обогаћено сарадњом са ученицима ЈУ ,,Медицинска школа“ у Добоју. Уз сарадњу ученика и професора смјера зубних и стоматолошких техничара са докторима и техничарима наше службе успјели смо да још више приближимо овај дан и представимо га на један нови начин.
Svjetski dan oralnog zdravlja - 2018. Svjetski dan oralnog zdravlja - 2018. Svjetski dan oralnog zdravlja - 2018.

Већ традиционалном дружењу са дјецом у Фондацији за дјецу са посебним потребама у Добоју ове године смо додали и дружење са грађанима на улицама Добоја у центру града. Грађанима су приликом акције подијељени едукативни писани материјали везано за интересантне ствари из стоматологије, објашњења правилних техника прања зуба у сликама и пригодни поклони у смислу средстава за оралну хигијену.Промоција оралног здравља у Фондацији за дјецу са посебним потребама - 17.3.2018.

У просторијама Фондације за дјецу са посебним потребама 17.03.2018. поводом Свјетског дана оралног здравља организована је од стране стоматолога и стоматолошких техничара Службе за превентивну, дјечију и општу стоматологију промоција здравог начина живота и оралног здравља са дјецом гдје је уз игру и друге занимљиве активности указано на значај правилне исхране, хигијене уста и зуба као и демонстрација правилне технике прања зуба. Ове године обиљежавање је обогаћено сарадњом са ученицима ЈУ ,,Медицинска школа“ у Добоју. Уз сарадњу ученика и професора смјера зубних и стоматолошких техничара са докторима и техничарима наше службе успјели смо да још више приближимо овај дан и представимо га на један нови начин.
oralno zdravlje oralno zdravlje
oralno zdravlje oralno zdravlje oralno zdravlje

У активностима у Фондацији за дјецу са посебним потребама највећи допринос цијелом дружењу дала је др Катарина Радовановић, специјалиста превентивне и дјечије стоматологије. Након њене демонстрације правилне оралне хигијене и савјета о исхрани дјеца из Фондације су учествовала у разговору и одговарала на питања о правилној исхрани и начину прања уста и зуба. Свако дијете је показало начин на који пере зубе и добило савјет како може да усаврши своју технику прања зуба. Том приликом подијељени су и пригодни поклони у смислу квалитетних четкица CURAPROX који су набављени у сарадњи са спонзорском фирмом Biassco д.о.о. Усора.