Вијести
Други симпозијум са међународним учешћем – Сва лица дијабетеса


Дана 17. и 18.11.2017. године успјешно смо организовали 2. симпозијум са међународним учешћем под називом СВА ЛИЦА ДИЈАБЕТЕСА.
Свједоци смо свакодневног пораста обољелих од ове болести, која својим компликацијама представља један од водећих узрока сљепила, оштећења бубрега, срчаног и можданог удара и све већег броја ампутација доњих екстремитета.
Ове године Свјетски дан борбе против дијабетеса (WDD 2017) се обиљежио под слоганом „Жене и дијабетес – наше право на здраву будућност“ указујући на све већи број обољелих жена од ове болести. Тренутно је у свијету преко 199 милиона обољелих жена од шећерне болести, а тај број се повећава из дана у дан.
Свјесни ових чињеница, одлучили смо се на организацију овог симпозијума са циљем да се љекарима омогући упознавање са новим достигнућима у дијагностици, лијечењу и превенцији компликација ове болести.
Као и до сада, наше активности су подржане од стране Града Добој, као и од бројних пријатеља и колега широм Републике Српске и Федерације БиХ, који су препознали вриједност и значај сталних едукација медицинског особља и дали свој допринос.

2. simpozijum o dijabetesu 2. simpozijum o dijabetesu 2. simpozijum o dijabetesu 2. simpozijum o dijabetesu 2. simpozijum o dijabetesu

Велики допринос и учешће су дали прим. др Мирјана Бојић, национални координатор за дијабетес Републике Српске, прим. др Љиљана Иванчић - помоћник министра здравља и социјалне заштите Републике Српске, др Елдина Низамиц, представница Амбасаде САД-а у БиХ, доц. др наука Заим Јатић, доц. др Сузана Савић, проф. др Небојша Тасић, мр наука мед. Блаженко Вуковић, прим. мр наука мед. Миодраг Ђорђевић, представници Савеза дијабетолошких удружења Републике Српске, бројне колеге из Приједора, Бањалуке, Бијељине, Модриче, Тузле, Шамца, Брода и многих других.
Запослени у нашој установи су као и увијек узели учешће на овом симпозијуму и са колегама подијелили своја искуства у раду као предавачи: др Радослав Николић - интерниста, прим. др Данијел Атијас – специјалиста породичне медицине, др Андреа Томић – специјалиста породичне медицине, прим. др Слађана Цвијановић Бенке – специјалиста породичне медицине, др наука мед. Јадранка Ђурановић Миличић – гинеколог, др Наташа Ковачевић – гинеколог, др Славен Крајина – педијатар, мр фармације Сашка Ђекић – специјалиста медицинске биохемије и Младенка Милановић - дипломирани психолог.
Oбавјештење о вакцинацију против сезонског грипа за сезону 2017/2018

vakcina protiv sezonskog gripa

Обавјештавамо грађане да ће вакцинација против сезонског грипа започети у понедељак 30.10.2017. године.
Вакцинација ће се вршити у Хигијенско епидемиолошкој служби ЈЗУ „Дом здравља“ Добој радним данима од 08.00 до 14.00 часова.
Цијена вакцинације износи 18,00 КМ
Дио вакцина ће се доставити и у теренске амбуланте.
Посебно обавјештавамо грађане да истог датума почиње вакцинација сљедећих категорија:

  • Пацијенти на хемодијализи
  • Пацијенти који болују од Дијабетеса – инзулин зависни
  • Пацијенти са оперативним захватом на срцу
  • ХИВ позитивне особе и пацијенти обољели од АИДС-а
  • Дјеца лијечена од реуматске грознице са промјенама на срцу
  • Дјеца обољела од цистичне фиброзе плућа
  • Сви запослени на инфективним клиникама/одјељењима и јединицама интезивне медицине
  • Особе које болују од мишићне дистрофије и мултипле склерозе
  • Особе које су завршиле са хемотерапијом и тренутно немају клиничких знакова болести
  • Лица са посебним потребама

Вакцине су бесплатне, а обезбијеђене су од стране Фонда здравственог осигурања РС.
Корисници ове услуге су у обавези да понесу са собом овјерену здравствену књижицу и специјалистички налаз о дијагнози (отпусну листу).