Вијести
Радна/окупациона терапија у Центру за заштиту менталног здравља

Радна/окупациона терапија Радна/окупациона терапија Радна или окупациона терапија је здравствена пракса орјентисана на корисника која се бави промоцијом здравља и добростања кроз окупацију. Примарни циљ окупационе терапије је омогућити људима да обављају свакодневне активности. Окупациони терапеути овај циљ постижу кроз рад са људима и заједницама на побољшању њихове способности да учествују у окупацијама које желе или морају обављати или се то од њих очекује. Други начин постизања овог циља је прилагођавањем окупације или окружења како би им се пружила боља подршка за учешће у окупацијама. (WFOT 2012)
У ЦЗМЗ –у се окупациона или радна терапија спроводи сваки радни дан од 9.00 до 12.00 према унапријед договореном палану.
Ово су неки од радова насталих у току окупационо радних активности.Свјетски дан срца - 29. септембар 2017.

Svjetski dan srca 2017. Svjetski dan srca 2017. Поводом обиљежавања Свјетског дана срца, Дом здравља Добој у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите РС, организовао је мјерење крвног притиска. У овој акцији измјерена је вриједност код 62 особе, гдје је код 5 особа откривен повишен
крвни притисак, а да за то нису знали, те им је предложено да се јаве свом породичном љекару. Такође, нађен је повишен крвни притисак код 18 особа који имају дијагнозу хипертензије, те им је такође савјетован здрав стил живота и да се јаве свом породичном љекару ради корекције терапије.XI спортски сусрети радника запослених у здравсвту РС - 30.8-3.9.2017.


ЈЗУ ‘’Дом здравља’’ Добој наставља са одличним спортским резултатима.
Након што је прошле године проглашен за најбољу екипу на основу највише освојених медаља, ЈЗУ "Дом здравља" Добој је од 30.8 - 3.9. у Бањи Врућици, у Теслићу, наступио као овогодишњи организатор спортских сусрета радника запослених у здравству цјелокупне Републике Српске. Учествовало је 28 екипа, са преко 700 такмичара. Жене и мушкарци су се такмичили у одбојци, фудбалу, баскету, рукомету, стоном тенису, тенису, пикаду, куглању, шаху и навлачењу конопца.

11. sportski susreti 11. sportski susreti 11. sportski susreti 11. sportski susreti 11. sportski susreti

И ове године екипа ЈЗУ ‘’Дом здравља’’ Добој је остварила најбољи резултат, са 9 освојених пехара, 3 златна, 2 сребрна и 4 бронзана мјеста. Првенствено женска екипа је бриљирала, те након прошлогодишње проглашене најбоље спортисткиње из наше установе Славојке Митровић, ове године ту титулу је понијела Загорка Павловић.
Јачање тимског духа и колегијалности је одувијек био кључ успјеха за постизање добрих резултата на спортским теренима и ван њих, а спорт је идеална прилика за добру забаву, дружење и промоцију здравог стила живота.
У спортском духу очекујемо и наредне спортске сусрете и позивамо вас да и ви будете дио побједничке екипе!